Turstier på Hundvåg

På Lunde, på Hundvåg, er det opparbeidet et nett av nye turstier - og de skal være til for alle. Det er til og med laget plass for en sandstrand.

Små sitteplasser, utkiksposter og sandstrand er noen av tingene man kan få med seg om man legger turen til Lunde på Hundvåg. Hele 2 kilometer med nye turstier er opparbeidet og strekker seg fra Lunde og Lundsneset  til Skeisvika og Skjeie. Her ifra kan man også følge gangveier til både Trollskogen og Ulsnes, noe som gir mulighet for både korte og lengre rundturer.

- Dette området er en av de få naturperlene vi har i Stavanger; jeg vil kalle det en gullperle som jeg håper flest mulig får  oppleve, sier Ib Mikkelsen til Stavanger Aftenblad den 29.juli 2010. Mikkelsen er byggeleder ved Park og Idrett i Stavanger kommune.

Mikkelsen kan videre fortelle Aftenbladet at disse turstiene skal være brukbare for alle. Han presiserer at universell utforming har vært svært viktige prinsipper under arbeidet med turveiene på Lunde.

- Her kan du dra med rullestol, gåstol eller barnevogn - hva du vil. Her kan alle komme frem, sier Mikkelsen.

Kartleggerne som jobber med Tilgjengelighet.no har dessverre ikke rukket å kartlegge turområdet ennå, men dette vil komme så snart som vi har kapasitet til det.